Ontwikkeladvies
Stap-Budget

Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt en versterk je inzetbaarheid met het STAP-budget.

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 1 keer per jaar een budget van € 1.000 aanvragen voor opleiding en ontwikkeling. Deze vergoeding heet STAP-budget. STAP staat voor STimulering ArbeidsmarktPositie. Hiermee wil de overheid mensen helpen, die zich willen ontwikkelen om hun positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Het STAP-budget vervangt de huidige belastingaftrek voor studiekosten bij de inkomstenbelasting. Het Kabinet stelt per jaar 218 miljoen euro beschikbaar, waarmee meer dan 200.000 mensen een bijdrage kunnen krijgen voor hun opleiding en/of begeleiding.

Wat is bekend over een nieuwe regeling van de Rijksoverheid voor kosteloos ontwikkeladvies?

Naast het STAP-budget worden er ontwikkeladviezen beschikbaar gesteld om mensen die baat hebben bij leren en ontwikkelen ook via coaching te ondersteunen. Dit beleid wordt momenteel verder uitgewerkt. Zodra hierover meer bekend is, zullen we de informatie hier aanpassen. Wil je dat we je actief op de hoogte houden van de ontwikkelingen, meld je aan via de button onderaan deze tekst. 

Voorwaarden STAP-budget

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet je aan diverse criteria voldoen:

  • Je bent tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd.
  • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk.
  • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen.
  • Je scholing/coaching start binnen 3 maanden na de aanvraagtermijn.
  • Je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-budget toegekend gekregen.

Hoe werkt het inschrijfproces?

Het STAP-budget wordt uitgevoerd door UWV. Zodra de aanvraagtermijn start, kun je je via het UWV inschrijven. Is het budget op, dan is aanvragen niet meer mogelijk en moet je je bij de volgende aanvraagtermijn opnieuw inschrijven. Nadat het STAP-budget is toegekend, ontvangt de opleider het bedrag en wordt dit in mindering gebracht op de opleidingskosten.

Projob wil een passend aanbod creëren voor iedereen die hier graag voor in aanmerking wil komen, zodra door de overheid het ontwikkeladvies in het STAP-budget is opgenomen. Je kunt je nu alvast bij ons opgeven, zodat we rekening gaan houden met jouw aanvraag in onze planning. Projob heeft een groep van vaste loopbaancoaches klaarstaan om mensen passende begeleiding aan te bieden om zichzelf te versterken op de arbeidsmarkt. Daarnaast werken wij in cocreatie met meerdere gekwalificeerde loopbaancoaches zodat we de beste match voor jouw specifieke vraag en achtergrond kunnen maken.

Meer weten?

Neem dan contact met ons op via onderstaande button. 

  • We nemen binnen 2 werkdagen contact op
  • We informeren over de mogelijkheden, criteria en werkwijze
  • We selecteren de coach met kennis en expertise passend bij de achtergrond en vraag

De coaches die voor jou klaarstaan

Marieke Verhagen

Shereen Leissius

Fida van Loen

Judith Meijer

Lilian Frenkel

Cleo Hooyer

Jan Huttenhuis