Waarschuwing voor vacaturefraude! Lees meer

Afscheidsblog

Ashley's laatste blog bij Projob. Over afscheid nemen en dankbaarheid.

(Fop)speen

Ik durf er wel voor uit te komen: ik heb als kind best wel lang met een speen in mijn mond rondgelopen. Ik weet dat veel ouders hun kind op een bepaalde leeftijd te oud vinden voor een speen, maar mijn ouders dachten altijd dat ik er op een gegeven moment vanzelf wel klaar mee zou zijn. Toen ik bijna vijf jaar werd en nog steeds met een speen in m’n mond liep, vonden ze het toch wel tijd worden dat ik deze gewoonte zou afleren. We maakten de afspraak dat ik op mijn vijfde verjaardag, die ik dat jaar tijdens onze vakantie in Spanje zou vieren, mijn speen symbolisch in de zee zou gooien (sorry, ik was me toen nog niet bewust van de plastic soep...). Zo gezegd, zo gedaan: op mijn verjaardag vloog mijn speen de zee in.
‘s Avonds, toen ik lag te slapen en mijn moeder nog even bij mij kwam kijken, zag ze een traan over mijn wang biggelen. Ze is meteen naar de lokale drogist gereden om een nieuwe speen te kopen, want ik was duidelijk nog niet klaar voor dit afscheid (en misschien zij ook nog niet ;) ). Daarna heeft het niet lang meer geduurd voordat ik zelf dan toch besefte dat het tijd was om afscheid te nemen van mijn speen. Een nieuwe fase was voor mij aangebroken.

Afscheid nemen

Zoals ik op mijn vijfde verjaardag al heb geleerd: afscheid nemen is niet altijd makkelijk. Het gaat dan ook vaak gepaard met tranen. Deze week zal ik na ruim anderhalf jaar afscheid nemen van Projob. Ook dat is zeker niet makkelijk, want ik heb een ontzettend leuke en leerzame tijd gehad bij Projob. Ik heb gewerkt met de liefste collega’s, die ik zelfs in mijn vrije tijd nog wilde zien :) . Ik ga al deze collega’s dan ook ontzettend missen. En er zijn meer dingen die ik ga missen. De heerlijke en uitgebreide lunch én de vaste wandeling na de lunch rondom het Museumplein. De gezellige vrijdagmiddagborrels met veel te fanatieke spelletjes 30 seconds. Maar ook nu weet ik dat het tijd is voor een nieuwe fase, een volgende stap in mijn leven. En hoewel ik het ontzettend spannend vind, kijk ik ook uit naar een nieuwe uitdaging binnen een nieuwe omgeving waar ik hopelijk weer veel mag leren. 

Dank!

Lieve collega’s van Projob, bedankt voor de leuke, gezellige en leerzame tijd die ik bij Projob heb gehad. Een special thanks naar Marja Beumer, die mij met mijn achtergrond in de zorg tóch de kans gaf mijzelf te bewijzen als Recruitment Assistant bij Projob. En Els Brouwer: bedankt voor de workshop bloggen, waardoor ik meer plezier heb gekregen in schrijven en leuke blogs heb kunnen schrijven voor Projob. Dit is dan wel de laatste blog die ik voor Projob heb geschreven, maar zeker niet de laatste blog ooit. Ik kan alleen maar hopen dat ik in een team terecht zal komen met nét zulke leuke en lieve collega’s. En ach: mócht het tegenvallen, dan kan ik altijd de hulp van Projob weer inschakelen. ;)

Ashley Jonker