Waarschuwing voor vacaturefraude! Lees meer

Resume Delivery

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw cv opvalt! In deze blog deel ik graag tips om je cv een make-over te geven.

Mama mia let me go!

Onlangs heb ik met mijn ouders de film Bohemian Rhapsody in de bioscoop bezocht. De film vond ik echt fantastisch en ik heb genoten van begin tot eind. De muziek is tijdloos en heerlijk om mee te zingen. Maar vooral de acteurs vond ik heel sterk in hun rol. De acteur Rami Malek wist de rol van Freddie Mercury zo goed te vertolken, dat ik af en toe vergat dat ik naar een film zat te kijken en niet naar een documentaire. Later las ik op internet een leuk feitje over deze Rami Malek: voordat hij doorbrak als acteur was hij pizzabezorger. Nu is dat niet heel bijzonder, maar wat hij deed om aan een andere baan te komen wel. Hij stopte bij elke bestelling zijn cv in de pizzadozen, in de hoop dat iemand hem zou bellen met een leuke baan. En dat gebeurde. Na jarenlang zijn cv in pizzadozen te proppen, werd hij gebeld door de castingdirector van Gilmore Girls, en dat leverde hem zijn eerste rol op. Wat een unieke manier om je cv op te laten vallen!

Make-over voor je cv

De eerste stap in een sollicitatieproces begint meestal met het versturen van jouw cv en motivatiebrief. Vaak wordt eerst het cv bekeken, en wordt aan de hand daarvan beoordeeld of je geschikt bent voor de baan waar je naar solliciteert. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw cv opvalt! In deze blog deel ik graag tips om je cv een make-over te geven.
Het is belangrijk dat je cv er representatief uitziet. Dat geldt natuurlijk ook voor de foto die je eventueel op je cv plaatst. Zorg dat dit een zakelijke foto is, dus geen vakantiefoto in zwemkleding. Verder is het belangrijk dat je cv niet te lang is, maximaal twee a4-tjes, afhankelijk van hoeveel werkervaring je hebt. Zorg ook dat je cv bij jou past en houd het dicht bij jezelf. Het is jouw visitekaartje en moet dus uitstralen wie jij bent en wat je kan. Wees creatief, maar pas op met heel felle kleuren! Ook is het goed om naast de gebruikelijke informatie iets persoonlijks op je cv te benoemen, zoals hobby’s of interesses. Vaak zeggen deze interesses iets over jou als persoon, en daarbij kan het ook een leuke ijsbreker zijn wanneer jouw gesprekspartner jouw interesses deelt! Denk hierbij ook aan eventuele bijbaantjes, vrijwilligerswerk of nevenactiviteiten zoals studentenverenigingen. Een functie als penningmeester bij een studentenvereniging zegt ook veel over jouw kwaliteiten. Let er wel op dat je altijd begint met je meest recente werkervaring en ga ook na welke werkervaring (nog) relevant is. Een supermarkt waar je tien jaar geleden een zomer hebt gewerkt is wellicht niet heel relevant voor de functie waar je nu op solliciteert. Vergeet ook niet een kort profiel over jezelf te schrijven en plaats deze nog boven je werkervaring. Hierin kun je kort beschrijven wie je bent, waar je goed in bent of wat jouw ambities zijn. Verder is het fijn om met bullet points te werken. Grote hoeveelheden tekst lezen niet prettig voor de persoon die jouw cv in handen krijgt. Door opsommingen te maken, houd je het overzichtelijk. Ten slotte is het belangrijk dat je op je cv vermeldt dat referenties op aanvraag beschikbaar zijn, in plaats van deze met naam en contactgegevens op je cv te benoemen. Dit om te voorkomen dat ze de hele dag gebeld worden.

Pizzakoerier

Ik hoop dat je, mede dankzij deze tips, een mooi cv hebt kunnen maken. Nu moet je nog zorgen dat je cv de juiste mensen bereikt. Geen zin om je cv door de pizzakoerier te laten bezorgen? Per mail mag ook, we zien jouw cv graag tegemoet! ;)